Extra lyxig pizza med svamp, getost, fikon och lufttorkad skinka.
Har du ont om tid så finns pizzamixer eller färdig pizzadeg i butik!
Ingredienser
1 sats pizzadeg
5 dl av den bästa tomatsåsen
200 g blandad svamp
Olivolja till stekning
100 g förvälld svartkål
3 st vitlöksklyftor
150 g getost
½ gul lök
4 st skivor lufttorkad skinka
6 st fikon
2 msk råsocker
Rivet ska av en citron
Grovmalen svartpeppar
Pizzadeg
3/4 pkt jäst
½ tsk salt
2½ dl ljummet vatten
½ dl olivolja
Ca 5 dl vetemjöl
Instruktioner
- Pizzadeg:
- Lös upp jästen i vattnet och häll på olivoljan. Blanda ner nästan allt mjöl till en smidig deg och låt jäsa i 2 timmar. Knåda degen smidig. Eventuellt kan det behöva tillsättas lite mer mjöl. Degen ska inte vara klibbig men precis släppa arbetsbänken. Dela och kavla ut till rundlar.
- Fyllning:
- Rengör och ansa svampen. Skär de största bitarna i lite mindre bitar. Ta bort stammen på svartkålen. Dela fikonen på mitten och doppa snittytan i råsocker. Stek snittytan så att råsockret får lite färg. Ta upp och lägg på en tallrik.
- Häll lite olivolja i pannan och stek svampen några minuter. Lägg i grovhackad svartkål och finhackad vitlök och låt fräsa med i några minuter.
- Bred den goda tomatsåsen över pizzan. Fördela sedan getost i mindre bitar, gul lök i mindre bitar, svampfräset och fikonen över pizzan. Baka i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.
- Garnera med lufttorkad skinka och lite fint rivet citronskal på toppen. Avsluta eventuellt med lite grovmalen svartpeppar.
Liknande recept
Kommentarer (0)