Pizza extravaganza

Serverar: 4 portioner

Extra lyxig pizza med svamp, getost, fikon och lufttorkad skinka. Har du ont om tid så finns pizzamixer eller färdig pizzadeg i butik!

Ingredienser

  • 1 sats pizzadeg
  • 5 dl av den bästa tomatsåsen
  • 200 g blandad svamp
  • Olivolja till stekning
  • 100 g förvälld svartkål
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 150 g getost
  • ½ gul lök
  • 4 st skivor lufttorkad skinka
  • 6 st fikon
  • 2 msk råsocker
  • Rivet ska av en citron
  • Grovmalen svartpeppar
  • Pizzadeg
  • 3/4 pkt jäst
  • ½ tsk salt
  • 2½ dl ljummet vatten
  • ½ dl olivolja
  • Ca 5 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Pizzadeg:
    2. Lös upp jästen i vattnet och häll på olivoljan. Blanda ner nästan allt mjöl till en smidig deg och låt jäsa i 2 timmar. Knåda degen smidig. Eventuellt kan det behöva tillsättas lite mer mjöl. Degen ska inte vara klibbig men precis släppa arbetsbänken. Dela och kavla ut till rundlar.
    3. Fyllning:
    4. Rengör och ansa svampen. Skär de största bitarna i lite mindre bitar. Ta bort stammen på svartkålen. Dela fikonen på mitten och doppa snittytan i råsocker. Stek snittytan så att råsockret får lite färg. Ta upp och lägg på en tallrik.
    5. Häll lite olivolja i pannan och stek svampen några minuter. Lägg i grovhackad svartkål och finhackad vitlök och låt fräsa med i några minuter.
    6. Bred den goda tomatsåsen över pizzan. Fördela sedan getost i mindre bitar, gul lök i mindre bitar, svampfräset och fikonen över pizzan. Baka i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter.
    7. Garnera med lufttorkad skinka och lite fint rivet citronskal på toppen. Avsluta eventuellt med lite grovmalen svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben