Pizza för kalorijägare

Serverar: 4 portioner

Här är det sparat på den rivna osten och i stället generöst med kesella. Skär jästpaketet på diagonalen så får du lagom 25 g jäst.

Ingredienser

  • ½ dl lättmjölk
  • 2 dl vatten
  • 25 g jäst, ½ paket
  • 2 tsk salt
  • 5-6 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2½ dl kesella 1% eller miniost 1%
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 tomater
  • 150 g färska champinjoner
  • 100 g kokt skinka
  • 2 krm torkad oregano eller basilika, eller 2 msk färsk
  • 3 dl riven mager ost,10%
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 250-275°.
    2. Pizzadeg: Ljumma mjölk och vatten till 37°, fingerljummet. Smula i jästen och tillsätt salt. Blanda ner den mindre mängden mjöl. Arbeta kraftigt och länge, 5 minuter i maskin eller 10 för hand, till en slät och ganska lös deg. Tillsätt eventuellt lite mer mjöl. Låt jäsa i 30 minuter.
    3. Förbered fyllningen. Blanda kesellan med pressad vitlök. Skiva tomaterna och champinjonerna. Strimla skinkan. Riv osten.
    4. Knåda degen lätt. Kavla ut den direkt på bakplåtsduk eller papper till en stor pizza eller till 4 portionspizzor.
    5. Bred kesellan på pizzan. Lägg på tomatskivor. Strö över champinjoner, skinka och hälften av oreganon eller basilikan. Strö över osten.
    6. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter.
    7. Dekorera med några färska basilika blad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    JessicaJensen 12 maj 2010

    hej hur många kalorier innehåller detta recept:)? går på en låg kalori diet men vill hitta något som är gott och så ändå verkar super gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben