Pizza gourmet

Pizza med lammfärs och smak av getost, rosmarin och honung är gott tillsammans. Dinkelmjöl i degen sätter lite god prägel på pizzabottnen.

Ingredienser

  • Pizzadeg
  • 25 g jäst
  • 2 ½ dl ljummet vatten, max 37°
  • 2 msk Arla smör-&rapsolja
  • ½ tsk salt
  • 6-7 dl siktat dinkelmjöl
  • Fyllning
  • 300 g lammfärs
  • Salt
  • Peppar
  • 4 dl tomatsås för pizza eller pasta
  • 1 rödlök
  • 24 svarta oliver
  • 2 dl Arla Köket crème fraiche Gourmet getost, honung, rosmarin
  • Rucola
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke.
    2. Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt och större delen av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
    3. Sätt ugnen på 250°.
    4. Bryn färsen och smaka av med salt och peppar.
    5. Kavla ut degen till 2 stora eller 4 små tunna bottnar. Lägg över dem på bakplåtspapper på plåtar. Bred på tomatsåsen.
    6. Skala och skiva löken. Fördela lammfärs, lök och oliver på pizzan.
    7. Grädda i 10-15 min.
    8. Toppa den färdiggräddade pizzan med crème fraiche och rucola.

    Liknande recept

    3
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben