Pizza gourmet

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En lite lyxigare variant med parmaskinka, getost, rosmarin och honung!

Ingredienser

  • Deg
  • 25 gram jäst
  • 2.5 dl ljummet vatten, max 37°
  • 2 matskedar Arla® smör-&rapsolja
  • 0.5 teskedar salt
  • 6-7 dl siktat dinkelmjöl (går lika bra med vanligt)
  • Fyllning
  • Parmaskinka i önskad mängd
  • 1 rödlök
  • 2 dl crème fraiche gourmet: getost, honung, rosmarin, rucola
  • Tomatsås
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • ½ lök
  • 2 viktlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Basilika
  • Oregano
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt och större delen av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.
    2. Kavla ut degen till 2 stora eller 4 små tunna bottnar. Lägg över dem på bakplåtspapper på plåtar.
    3. Hacka löken och pressa vitlöken. Blanda med tomatkross samt kryddor och låt den koka upp. Låt såsen svalna och bred den sedan över degen. Skala och skiva löken. Dela parmaskinkan i mindre bitar. Fördela lök och parmaskinka över pizzan. Grädda i 10-15 min.
    4. Toppa den färdiggräddade pizzan med crème fraiche och rucola.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben