Pizza med blåmögelost och ruccola
Serverar:
4 portioner
Den smakrika osten gör pizzan extra lyxigt god!
Ingredienser
Deg
25 g jäst
2 1/2 dl ljummet vatten
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 tsk strösocker
6-7 dl vetemjöl
Fyllning
1 burk tomatsås, t ex med basilika, ca 420 g
1 rödlök
250 g Høng Bellablu blåmögelost
100 g ruccola
Instruktioner
Lös jästen i vattnet. Tillsätt olivolja, salt, socker och vetemjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Dela degen i fyra delar. Platta ut till portionspizzor och lägg dem på bakplåtspapperklädda plåtar. Stryk på tomatsåsen.
Skala och strimla rödlöken, fördela den på pizzorna. Strö över smulad Bellablu och grädda i mitten av ugnen, 10-15 minuter.
Lägg på ruccola och servera.
Tips! Blanda gärna olika ostsorter att strö på pizzan. Salamiskivor smakar gott på.
Liknande recept
Pizza med kyckling och ruccola
4.5
15 min
3-6
pizza för familjen
4.8
4
2
Ugnsbakad torskfilé med ruccola och pinjenötter
4
4
1
Pizza Aruba
4.8
4
2
Bönsallad med ruccola och rödlök
2
15 min
4-6
1
Pizza med pizzadeg på bakpulver
4.7
1 h
4
17
Pizza med ädelost och bacon
4
Läckra pizza snurror
5
50 min
16
1
Kycklinggryta med blåmögelost
6
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!