Pizza med parmaskinka och rucola

Pizza med de bästa Italien har att erbjuda, lufttorkad skicka och krämig mozzarella.

Ingredienser

  • 4 pizzor
  • 3 dl ljummet vatten , 37°
  • 50 g färskt jäst
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk salt
  • 1/2 dl Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
  • 6 1/2 dl vetemjöl , gärna manitoba1 burk
  • Fyllning
  • Zeta Pastasås , 400g
  • 2 frp Zeta Mozzarella , skivade
  • 1 frp Delizie Prosciutto di Parma , 70 g
  • Zeta Oliver Kalamata urkärnade , halverade
  • alt. Zeta Snack Oliver Kalamata , 70 g
  • 1/2 burk Zeta Soltorkade Tomater Strimlade à 200g
  • 1 påse rucola , 70 g
  • finrivet skal från en ½ citron
  • Zeta Olivolja Fruttato Extra Vergine
  • Flingsalt och svartpeppar
  • Zeta Parmigiano Reggiano D.O.P. 14 månader , riven
  • Instruktioner

    1. Pizzadeg:
    2. Rör ut jästen i vatten i en degbunke. Blanda i socker, salt, olivolja. Blanda i mjölet och knåda degen elastiskt med köksassistent på högsta fart, de tar ca 10-20 min. Jäs pizzadegen i en stor bunke, under handduk i 35 min. Dela degen i fyra bitar och baka ut dem med hjälp av en kavel på mjölat bord eller på bakplåtspapper.
    3. Fyllning:
    4. Sätt ugnen på 220°C, bred ut pastasåsen på degen och lägg på den skivade mozzarellan. Baka av i ugnen tills pizzabotten blivit gyllenbrun. Ta ut pizzabotten och toppa med tillbehören. Ringla över en god olivolja, flingsalt, svartpeppar och riven parmesan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben