Pizza med salamikorv

Serverar: 4 portioner

En starkare variant där salamikorv är huvudkryddan.

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 2 msk olja
  • ½ tsk salt
  • 5 dl vetemjöl
  • Smör eller margarin till plåten
  • Fyllning
  • ½ purjolök
  • 4 tomater
  • 100 g skivad salamikorv
  • 1 - 2 tsk smulad oregano
  • 2 - 3 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Värm, vattmet till fingervärme, ca 37 grader. Smula sönder jästen i en skål och lös upp den i vattnet.
    2. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta samman till en smidig deg.
    3. Dela degen i fyra delar och låt dem läsa ca 30 munuter under bakduk.
    4. Skölj purjolök och tomater. Strimla purjolöken och skär tomaterna i skivor.
    5. Kavla ut degbitarna till tunna, runda bottnar, ca 24 cm i diameter. Lägg dem på en smord plåt.
    6. Lägg på korv och purjolök och täck med tomatskivor. Lämna kanterna fria. Strö över oregano och riven ost.
    7. Grädda pizzorna i 250 grader ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben