Pizza parma

Serverar: 4 portioner

En god pizza med hemmagjord tomatsås, parmaskinka, mozzarella, rucola och pinjenötter.

Ingredienser

  • Pizzadeg
  • 1/4 paket jäst
  • ½ tsk salt
  • 2½ dl ljummet vatten
  • ½ dl olivolja
  • ca 5 dl vetemjöl
  • Tomatsås
  • 1 burk krossade tomater, 400g
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Fyllning
  • 1 kruka rucola
  • 1 dl pinjenötter
  • 100 g parmaskinka
  • 1 kula riven mozzarella
  • 2 dl riven grevéost
  • Malen svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • Lite färsk oregano
  • Instruktioner

    1. Pizzadeg: Blanda jästen med saltet tills den börjar smälta. Tillsätt det ljumma vattnet och olivoljan. Rör ner mjölet och blanda till en smidig deg. Låt jäsa ca 1 timma.
    2. Gör tomatsåsen undertiden. Koka de krossade tomaterna med vitlöksklyftor och buljongtärningen i en kastrull tills nästan all vätska kokat bort. rör då och då. Låt kallna.
    3. Sätt ugnen på 250 grader övervärme. Forma degen till 4 små rundlar eller till 1 stor. Kavla ut degen på mjölat bakbord och flytta över den på en smord plåt.
    4. Fördela tomatsåsen över degen, Fördela salladen och nötterna ovanpå. Strimla skinkan och lägg på pizzan. Avsluta med ostarna och lite peppar. Baka i ugnen ca 10 minuter. Ringla olja över och garnera med oregano. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben