En god pizza med hemmagjord tomatsås, parmaskinka, mozzarella, rucola och pinjenötter.
Ingredienser
Pizzadeg
1/4 paket jäst
½ tsk salt
2½ dl ljummet vatten
½ dl olivolja
ca 5 dl vetemjöl
Tomatsås
1 burk krossade tomater, 400g
3 pressade vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning
Fyllning
1 kruka rucola
1 dl pinjenötter
100 g parmaskinka
1 kula riven mozzarella
2 dl riven grevéost
Malen svartpeppar
1 msk olivolja
Lite färsk oregano
Instruktioner
- Pizzadeg:
Blanda jästen med saltet tills den börjar smälta. Tillsätt det ljumma vattnet och olivoljan.
Rör ner mjölet och blanda till en smidig deg.
Låt jäsa ca 1 timma.
- Gör tomatsåsen undertiden.
Koka de krossade tomaterna med vitlöksklyftor och buljongtärningen i en kastrull tills nästan all vätska kokat bort.
rör då och då. Låt kallna.
- Sätt ugnen på 250 grader övervärme.
Forma degen till 4 små rundlar eller till 1 stor.
Kavla ut degen på mjölat bakbord och flytta över den på en smord plåt.
- Fördela tomatsåsen över degen, Fördela salladen och nötterna ovanpå. Strimla skinkan och lägg på pizzan.
Avsluta med ostarna och lite peppar.
Baka i ugnen ca 10 minuter.
Ringla olja över och garnera med oregano.
Servera genast.
Liknande recept
Kommentarer (0)