Pizza rustik

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme

Gott och mäktigt, passar med kall öl!

Ingredienser

  • Pizzadeg
  • 250 g vetemjöl
  • 15 g jäst
  • 2 dl ljummet vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk socker
  • Pizzafyllning
  • 2 msk färskriven parmesanost
  • 120 g skivad salami
  • 50 g mozzarellaost, riven
  • 50 g ementallerost, riven
  • 2 tomater skivade
  • 5 msk crème fraiche
  • 2 ägg
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk hackad basilika
  • Salt
  • Peppar efter smak
  • Lite riven muskotnöt
  • Instruktioner

    1. Pizzadeg: Smula sönder jästen, tillsätt socker ,salt, vatten och olja. Häll i mjölet lite i taget, tills du får en fin, mjuk deg. Knåda i nån minut. Lägg degen åt sidan, pensla med lite olja och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
    2. Baka ut två runda pizzabottnar, lägg över dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Strö över parmesan, fördela salamin över, och lägg över skivade tomater. Strö över tomaterna dem rivna ostar.
    3. Vispa ägg med crème fraiche, blanda i dem färska kryddor, salta och peppra lite, och ha i lite riven muskotnöt. Häll äggblandningen över pizzan.
    4. Grädda i nedersta delen av ugnen, i 35 minuter, 200 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben