Pizza Venedig

God En favorit

Ingredienser

  • Pizzadeg
  • 25 g jäst
  • 2½ dl vatten
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 6-7 dl vetemjöl special
  • Tomatsås
  • 1 gul lök,hackad
  • 2 vitlöksklyftor,hackade
  • 2 msk olivolja
  • 500 g färska tomater,skållade och tärnade
  • ½ dl tomatpure
  • 2 tsk pizzakrydda
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 tsk farinsocker
  • Fyllning
  • Ca 2-3 dl riven ost gärna mozzarella
  • Ca 150-200 g rökt eller kokt skinka i strimlor
  • 100-200 g skalade räkor
  • Instruktioner

    1. Pizzadegen Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt vatten,mjölken och rör om. Tillsätt salt och nästan allt mjöl,arbeta till en smidig deg. Strö över lite mjöl täck med en bakduk låt jäsa ca 1 timme.
    2. Tomatsåsen Fräs lök och vitlök i olivolja så att löken blir blank. Tillsätt tomater,tomatpure,pizzakryddor,salt,peppar och farinsocker. Låt såsen sjuda minst 20 minuter. Låt svalna något.
    3. Ta upp degen på arbetsbänken,dela i 4 delar. Forma till runda bullar,kavla ut till pizzabottnar. Lägg på fyllningen,börja med att lägga på 1-2 msk tomatsås. Lägg sen på riven ost,skinka och räkor. Grädda i 225-275 grader i ca 10 minuter i mitten av ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben