Pizzafisk a´la förskolan.

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En enkel och välsmakande fiskgratäng.

Ingredienser

  • 600 g fisk i portionsbitar ex: sej
  • 200 g krossade tomater
  • 150 g finstrimmlad purjolök
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • Sås
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl chili
  • 2 msk maizena
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • 1 ½ dl riven ost
  • 1 tsk pizzakrydda
  • Instruktioner

    1. Blanda samtliga ingredienser till såsen, koka upp den. Smaka av.
    2. Smörj en form och lägg krossade tomaterna . Strö över finstrimmlad purjolök över tomatkrossen. Strö över oregano och salt . Lägg i fisken i och häll såsen över, strö över rivna osten.
    3. Tillaga i ugnen i 175 grader tills innertemperaturen är 60 grader eller tills fiskköttet delar sig lätt, ca 30-40 minuter.
    4. Dekorera med pizzakrydda.
    5. Serveras med tagliatelle el potatis.

    Liknande recept

    4
    30 min
    10
    1

    Kommentarer (3)

    leolina 25 juli 2009

    jättegott o barnen gillade den också!

    busan37 1 september 2010

    Jag hade inte allt hemma så jag gjorde bara såsen. Kanongott och jag gillar inte ens fisk.

    olivia5 4 oktober 2011

    Detta var den godaste fiskrätt jag någonsin ätit! Tack för receptet!! Tänk - t o m min 7-åring älskade detta och hon är inte förtjust i fisk annars!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben