Glödhoppor

På 70 - 80 gjorde vi ofta glödhoppor på förskolan där jag då jobbade till bl.a. mellanmål. Roligt och gott tyckte barnen.

Ingredienser

  • ½ liter filmjölk
  • 75 gr smält smör
  • 1 tsk salt
  • ½ msk hjorthornssalt eller 2 tsk bikarbonat
  • 12 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienserna i en bunke. Ta upp och knåda på mjölat bakbord. Kavla ut degen tunt gärna med kruskavel (ca 5 mm) och ta ut runda kakor. Eller ta ut hjärtan, bilar eller andra passande former med mått eller på frihand. Grädda några åt gången i torr, inte för het stekpanna ett par minuter på varje sida. Servera glödhopporna varma med smör och ost på direkten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben