Underbara Glödhoppor med rågsikt o filmjölk

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Fantastiskt goda bröd som är jätteroliga för både barn o vuxna att göra, väcker barndommsminnen till liv! Är godast att ätas varma! De går ävan att tillaga direkt på varm plåt i ugnen om man inte vill använda stekpanna

Ingredienser

  • 5 dl filmjölk
  • ca 12 dl rågsikt
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 dl sirap
  • 2 tsk bikarbonat eller 3 1 /2 tsk bakpulver
  • Vetemjöl till utbakningen
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna i en bunke. Ta upp och knåda på mjölat bakbord. Kavla ut degen tunt (ca 5 mm) och ta om ni vill ut kakor med ett mått. Nagga och grädda några åt gången i en torr, inte för varm stekpanna ett par minuter på varje sida. Servera glödhopporna varma med smör och ost. Går även bra att frysa in, men värm gärna lite grann innan ni äter dem då de passar bäst att ätas varma!
    2. Du kan också spara deg till nästa dag o grädda då!

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    60-70
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben