Glödhoppor med äggröra

Serverar: 1 portioner

En gotländsk specialitet har jag fått höra att det är. Passar mig utmärkt, som älskar lamm och som gillar äggröra mycket!

Ingredienser

  • ca 100 g skivad rökt fårfiol
  • Kantareller, en näve
  • Äggröra
  • 2 ägg
  • 2 msk grädde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Smält en klick smör i en kastrull.
    2. Vispa ihop ägg och grädde.
    3. Slå i de hoprörda äggen och rör med en träsked över svag värme tills äggröran är klar. Krydda.
    4. Fräs kantarellerna med smör i en panna, krydda.
    5. Stek sist fårfiolen hastigt i brynt smör och servera till.

    Liknande recept

    4.6
    15 min
    4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben