Glödhoppor med dinkel

Serverar: 8 portioner

Glödhoppor är tunnbröd som gräddas i en stekpanna. De är godast helt nygräddade!

Ingredienser

  • 7-8 dl dinkelsikt eller fullkornsdinkel
  • 1 tsk salt
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 2 msk solrosolja
  • 2 dl vatten
  • 50 g rumsvarmt smör
  • Rapsolja eller solrosolja till stekning
  • Instruktioner

    1. Blanda dinkelmjöl, salt och bakpulver i en bunke. Häll i olja och vatten och blanda tills degen är smidig. Dela degen i 8 små bollar och kavla ut dem på mjölat bakbord till tunna kakor.
    2. Bred smör på kakorna och grädda en i taget i en stekpanna med lite olja, ca 2 minuter per sida.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben