Hasselnötsbröd med dinkel
Gott, lättbakat, mjölkfritt och nyttigt bröd bakat på dinkelmjöl!
Ingredienser
50 g jäst
3 dl fingervarmt vatten
2 ½ dl naturell soyayoghurt
1 msk lönnsirap
1 ½ tsk salt
2 dl grovt hackade nötter
5 dl fullkornsdinkelmjöl
Ca 6 dl siktat dinkelmjöl
Instruktioner
- Smula jästen i en degbunke, häll över fingervarmt vatten, rör om tills jästen löst sig.
- Tillsätt soyayoghurt, lönnsirap, salt, nötter och det mesta av mjölet. Degen blir kladdigare än med vanligt vetemjöl. Jäs i 45 min.
- Knåda degen smidig, dela i två delar, forma till limpor och lägg i varsin smord form. Jäs i 30 min.
- Grädda i nedre delen ca 40 min i 200 grader.
Liknande recept
Kommentarer (0)