Hasselnötsbröd med dinkel

Serverar: 2 portioner

Tid: 40 minuter

Gott, lättbakat, mjölkfritt och nyttigt bröd bakat på dinkelmjöl!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 3 dl fingervarmt vatten
  • 2 ½ dl naturell soyayoghurt
  • 1 msk lönnsirap
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 dl grovt hackade nötter
  • 5 dl fullkornsdinkelmjöl
  • Ca 6 dl siktat dinkelmjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en degbunke, häll över fingervarmt vatten, rör om tills jästen löst sig.
    2. Tillsätt soyayoghurt, lönnsirap, salt, nötter och det mesta av mjölet. Degen blir kladdigare än med vanligt vetemjöl. Jäs i 45 min.
    3. Knåda degen smidig, dela i två delar, forma till limpor och lägg i varsin smord form. Jäs i 30 min.
    4. Grädda i nedre delen ca 40 min i 200 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben