Hasselnötsbröd

Serverar: 1 portioner

Enkelt och gott

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 2 1/2 dl grahamsmjöl
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 3/4 dl havrekli
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk bikarbonat
  • 10 torkade aprikoser
  • 5 torkade fikon
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl lingonsylt
  • 5 dl filmjölk
  • Instruktioner

    Blanda havregryn, grahamsmjöl, vetemjöl, havrekli, salt och bikarbonat i en skål. Hacka aprikoser och fikon och blanda ner i mjölblandningen tillsammans med hasselnötter. Rör i sylt och filmjölk och blanda till en kladdig deg. Klicka ner smeten i en smord avlång form. Grädda i 1 timme i 175 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben