Äpple och hasselnötsbröd

Lättbakat bröd som är perfekt till ost. Godast nybakat förstås, men kan också frysas. Blir 1 bröd.

Ingredienser

  • 4 dl vatten, ljummet
  • 25 g jäst
  • 6 dl vetemjöl
  • 5 1/2 dl rågsikt
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk salt
  • 2 dl grovhackade hasselnötter
  • 2 äpplen, skalade, urkärnade och hackade
  • Garnering
  • 1 dl pumpakärnor
  • Lite rågsikt
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Lös upp jästen i det ljumna vattnet och blanda ner vetemjöl, rågsikt, sirap och salt. Kör degen 5 minuter i degblandare, eller knåda för hand i 10 minuter.
    3. Tillsätt hasselnötter och äppelbitar och kör ytterligare några sekunder. Låt degen jäsa övertäckt i bunken ca 30 minuter.
    4. Ta upp degen på mjölat underlag och forma till ett runt bröd. Lägg det på en smord plåt, pensla med vatten och strö över pumpakärnor och lite rågsikt.
    5. Jäs i 45 minuter till dubbel storlek. Snitta brödet med en vass kniv.
    6. Grädda i cirka 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben