Hasselnötsbröd i långpanna

Serverar: 20 portioner

Servera nybakat med en rejäl skiva Västerbottensost – det smakar gudomligt!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 msk honung
  • 2 dl rostade, grovt hackade hasselnötter
  • 1½ tsk salt
  • 3 dl grovt rågmjöl
  • 10 dl vetemjöl
  • Topping
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 dl orostade, grovt hackade hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör tills jästen lösts upp i vätskan. Blanda i honung, grovt hackade hasselnötter, salt och mjöl. Arbeta degen i ca 5 minuter. Täck med plast eller en bakduk och låt jäsa 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 250 grader. Rulla degen till bullar och placera på en smord mjölad plåt. Lägg bullarna nära varandra så att de jäser ihop i kanterna. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
    3. Pensla med vispat ägg och strö över hackade hasselnötter och lite mjöl. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Sänk värmen till 225 grader efter 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben