Glödhoppor från Gotland

Serverar: 4 portioner

Ett gammalt gotländskt recept! Köttet hoppar i pannan när man steker det, därav namnet.

Ingredienser

  • 1 kg lättrimmad lammbringa
  • Vatten så det täcker köttet
  • 2 morötter
  • 2 gula lökar
  • 3-5 kryddpepparkorn (hela)
  • Till panering
  • 2 ägg
  • 2 msk gotländsk senap (grovkorning)
  • 2 dl ströbröd
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka morötter och lök grovt. Koka köttet mjukt tillsammans med grönsakerna och kryddpepparn. Skär köttet i portionsbitar. Rör samman ägg och senap. Vänd köttet i blandningen. Blanda därefter ströbröd och peppar och panera köttet.
    2. Lägg köttet i en smord långpanna och grädda i 225 grader i 10 minuter, späd med kokspadet och grädda ytterligare i 10 minuter.
    3. Servera med färska grönsaker och potatismos.

    Liknande recept

    4
    2 h
    28-30
    30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben