Ett gammalt gotländskt recept! Köttet hoppar i pannan när man steker det, därav namnet.
Ingredienser
1 kg lättrimmad lammbringa
Vatten så det täcker köttet
2 morötter
2 gula lökar
3-5 kryddpepparkorn (hela)
Till panering
2 ägg
2 msk gotländsk senap (grovkorning)
2 dl ströbröd
Salt
Peppar
Instruktioner
- Skala och hacka morötter och lök grovt. Koka köttet mjukt tillsammans med grönsakerna och kryddpepparn.
Skär köttet i portionsbitar. Rör samman ägg och senap. Vänd köttet i blandningen. Blanda därefter ströbröd och peppar och panera köttet.
- Lägg köttet i en smord långpanna och grädda i 225 grader i 10 minuter, späd med kokspadet och grädda ytterligare i 10 minuter.
- Servera med färska grönsaker och potatismos.
Liknande recept
Kommentarer (0)