Gotlands limpa

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Detta är ett enkelt recept min pappa har lärt mig, det är så gott, det bara smälter i munnen!!

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl rågmjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 1½ dl lingon
  • 1½ dl sirap
  • 4 tsk bikarbonat
  • 6 dl filmjölk
  • Instruktioner

    1. Blanda alla igredienserna väl och häll smeten i två smorda brödformar. Har du mindre limpformar kan du göra 3 st, det har jag. Jag lägger även bakplåtspapper i formen,det är enklare att få ut brödet då!
    2. Grädda limporna omkring en timme i 175 c.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    3
    1
    5
    1 h 30 min
    2
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben