Pizzaomelett

Serverar: 4 portioner

God omelett som du gör i en pajform och stoppar in i ugnen, där den sköter sig alldeles själv. Enkelt, snabbt och billigt!

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Fyllning
  • 3 tomater, hackade
  • 1 dl purjolök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 120 g varmrökt skinka
  • 75 g smakrik ost, riven
  • Salt
  • Peppar
  • ½ dl finhackade örter (blanda gärna olika)
  • 1 msk olivolja till stekning
  • Topping
  • Örter
  • Servering
  • Grönsallad
  • Vitlöksyoghurt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Lägg mjöl och mjölk i en kastrull och låt den koka upp under vispning. Får inte bränna! När den kokat upp låt den svalna innan du vispar ner äggen och smakar av med salt och vitpeppar.
    3. Lägg smeten i en smord, ugnssäker form, en rund pajform. Grädda omeletten mitt i ugnen i ca 20 minuter. Omeletten ska vara fast i mitten när fyllningen läggs på.
    4. Häll olivolja i en stekpanna och fräs finhackad purjolök, pressad vitlök, hackade örter och hackade tomater mjuka, krydda med salt och peppar. Ta ut omeletten ur ugnen när den känns fast.
    5. Höj ugnsvärmen till 225 grader.
    6. Lägg på lök och tomatfyllningen, sedan hackad rökt skinka och riven ost. Sätt in i ugnen ytterligare ca 10 minuter eller tills omeletten fått färg. Ta ut den ur ugnen och lägg på färska örter.
    7. Servera med en god grönsallad och en klick vitlöksyoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben