God omelett som du gör i en pajform och stoppar in i ugnen, där den sköter sig alldeles själv. Enkelt, snabbt och billigt!
Ingredienser
4 ägg
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
Salt
Vitpeppar
Fyllning
3 tomater, hackade
1 dl purjolök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
120 g varmrökt skinka
75 g smakrik ost, riven
Salt
Peppar
½ dl finhackade örter (blanda gärna olika)
1 msk olivolja till stekning
Topping
Örter
Servering
Grönsallad
Vitlöksyoghurt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg mjöl och mjölk i en kastrull och låt den koka upp under vispning. Får inte bränna! När den kokat upp låt den svalna innan du vispar ner äggen och smakar av med salt och vitpeppar.
- Lägg smeten i en smord, ugnssäker form, en rund pajform. Grädda omeletten mitt i ugnen i ca 20 minuter. Omeletten ska vara fast i mitten när fyllningen läggs på.
- Häll olivolja i en stekpanna och fräs finhackad purjolök, pressad vitlök, hackade örter och hackade tomater mjuka, krydda med salt och peppar.
Ta ut omeletten ur ugnen när den känns fast.
- Höj ugnsvärmen till 225 grader.
- Lägg på lök och tomatfyllningen, sedan hackad rökt skinka och riven ost. Sätt in i ugnen ytterligare ca 10 minuter eller tills omeletten fått färg. Ta ut den ur ugnen och lägg på färska örter.
- Servera med en god grönsallad och en klick vitlöksyoghurt.
Liknande recept
Kommentarer (0)