Pizzasås/tomatsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Vissa tillsätter lagerblad och andra t.ex. oregano, persilja, eller körvel. Vi anser såsen snarast skall vara lite neutral och att dylika kryddor passar bäst vid kryddning av pizzan.

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 400 g krossade tomater
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 kvistar basilikablad (färsk)
  • 2 msk matolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka lök. Mosa vitlöken. Finhacka basilika.
    2. Hetta upp matolja i en stekkastrull på medelvärme. Fräs lök och vitlök ca 5 min tills löken blivit glansig och mjuk.
    3. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och låt sjuda i 20 minuter. Rör om då och då. Tillsätt basilika och kryddor mot slutet.
    4. Låt svalna och använd sedan till pizza.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben