Pizza Funghi é Pepperoni

Ger 6 normala portioner eller 4 brottarportioner.

Ingredienser

  • Pizzadeg
  • 25 gram jäst
  • 200 gram vatten, fingerljummet (37°C)
  • 30 gram olja, oliv
  • 300 gram vetemjöl
  • Salt efter smak
  • Pizzasås
  • 250 gram passerade tomater
  • 2 msk oregano
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 2 msk thai hot chilisås
  • 1 tsk aromatkrydda
  • Salt efter smak
  • Svartpeppar direkt från kvarnen
  • Topping
  • 200 gram riven ost
  • 0.5 st gul lök
  • 150 gram vitlökssalami
  • 250 gram burkchampinjoner (avrunnen vikt)
  • Oregano efter smak
  • Instruktioner

    1. Blanda jästen med en tsk ljummet vatten + 2 krm strösocker och ställ den till sidan en stund. Sockret "äts upp" av jästen och kommer inte att finnas kvar i den färdiga pizzabottnen.
    2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt degvätskan och jästen.
    3. Knåda med elvisp och degkrokar (eller i degblandaren) i 6-7 minuter så att glutentrådarna byggs upp.
    4. Låt degen jäsa 25-30 minuter medan du gör såsen och förbereder toppingen.
    5. Sätt ugnen på 225°C. Häll de passerade tomaterna i en kastrull och låt koka upp på medelvärme.
    6. Tillsätt thaisåsen och kryddorna och låt småputtra på svag värme i 7-8 minuter. OBS! Var försiktig med saltet eftersom Aromat innehåller mycket salt.
    7. Skiva löken mycket tunnt. Skär salamin i bitar c:a 2x2 cm. Låt svampen rinna av ordentligt annars blir allt blött.
    8. Knåda degen en stund för att få ut luftbubblorna och kavla sedan ut den så att den täcker hela ugnsplåten.
    9. Bred ut tomatsåsen jämnt över hela pizzabottnen. Fördela osten jämnt över bottnen. Fördela svampen och salamin på samma sätt.
    10. Baka av i 225°C i 10-12 minuter.
    11. Strö över oreganon (gnugga den mellan fingrarna samtidigt, så smakar det mer) och NJUT!
    12. Tips: Vill du ha en lite knaprigare pizzabotten så kan du baka av den 2-3 minuter innan du toppar den.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    EKC6150 18 februari 2012

    Supergod pizza!! Jag följde receptet till punkt och pricka med mycket gott resultat. Den här måste vi ha fler gånger så sonen när vi åt och det var bara att hålla med toppbetyg från oss :) Tack för receptet mvh Jocke

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben