Plättar (pannkakor) gjorda på kokosmjölk med bananer i ingefära

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Blev riktigt förvånad när jag gjorde dessa plättar med asiatiska smaker (utan att på något vis försöka kopiera någon asiatisk efterrätt). Så frasiga men ändå så mjuka inuti. Plättarna (eller pannkakorna, som det heter i södra Sverige) är svårare att vända än vanliga plättar, men enligt mig mycket godare.

Ingredienser

  • Plättar
  • 4 dl kokosmjölk, (1 burk)
  • 2 ägg
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ 1 dl vatten eller mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 msk socker
  • Bananer
  • 3 bananer
  • Smör till stekning
  • 3 tsk syltad ingefära
  • Socker
  • Instruktioner

    1. Rör ihop ingredienserna till plättarna. Justera med vätskan (mjölk eller vatten) tills smeten får en konsistens som kan jämföras med målfärg. Stek i en vanlig stekpanna (eller i plättlagg om du tror att smeten funkar där också.
    2. När du har bara ett par plättar kvar att steka kan du påbörja tillagningen av ingefärsbananerna. Skär bananerna i bitar. Smält smör i en panna och fräs bananerna. Under fräsningen, tillsätt den syltade ingefäran, och mot slutet även sockret. Det gör inget om ytan på bananerna bli karamelliserad, det blir bara bättre då.
    3. Servera hopvikta plättar med bananfyllning tillsammans med vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben