Tid: 2 timmar
Sockret tillsätts sent i kokningen för att undvika att plommonskalen blir sega. Citron och lime tar bort den lite kvalmiga smaken plommonmarmelad kan få.
Skölj och dela plommonen. Skala äpplena och dela i bitar. Koka allt utom sockret på svag värme, rör om ofta. Ta upp kärnorna efter ca 1 ½ timma. Tillsätt sockret. Koka ytterligare ca 30 minuter. Frys in i plastburkar eller plastpåsar, tina upp efter behov.
Låter jättegott! Har precis plockat massa plommon, ska prova att göra marmeladen i morgon. Tack för receptet!
hoppas det blev lyckat!
Har precis gjort denna marmelad ikväll och den blev jättegod! Blir nog en till sats till helgen :-)
Marmeladen blev jättegod, men det blev alldeles för mycket vätska tyckte jag. Jag fick tillsätta Melatin för att det skulle bli tillstymmelse till marmeladkonsistens.