Plommonmarmelad med citron och lime.

Tid: 2 timmar

Sockret tillsätts sent i kokningen för att undvika att plommonskalen blir sega. Citron och lime tar bort den lite kvalmiga smaken plommonmarmelad kan få.

Ingredienser

  • 65 plommon
  • 6 dl vatten
  • 2 stora syrliga äpplen
  • 1 lime
  • ½ citron
  • Rivet skal av ½ lime
  • Rivet skal av 1/4 citron
  • 1 kanelstång
  • 6 dl strösocker
  • Instruktioner

    Skölj och dela plommonen. Skala äpplena och dela i bitar. Koka allt utom sockret på svag värme, rör om ofta. Ta upp kärnorna efter ca 1 ½ timma. Tillsätt sockret. Koka ytterligare ca 30 minuter. Frys in i plastburkar eller plastpåsar, tina upp efter behov.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Anna_Darling 19 september 2009

    Låter jättegott! Har precis plockat massa plommon, ska prova att göra marmeladen i morgon. Tack för receptet!

    markia 21 september 2009

    hoppas det blev lyckat!

    eligav 24 september 2009

    Har precis gjort denna marmelad ikväll och den blev jättegod! Blir nog en till sats till helgen :-)

    Anna-Malin 22 augusti 2012

    Marmeladen blev jättegod, men det blev alldeles för mycket vätska tyckte jag. Jag fick tillsätta Melatin för att det skulle bli tillstymmelse till marmeladkonsistens.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben