Pocherad frukt med honungssås

Serverar: 4 portioner

En lite annorlunda efterrätt

Ingredienser

  • 500 g frukt, gärna blandad, tex. Äpple, päron, plommon, persikor, aprikoser
  • Lag
  • 1 liter äppelcider
  • 3 ½ dl socker
  • 1 bit kanel
  • 6 kryddnejlikor
  • ½ vaniljstång
  • Rivet skal av en citron
  • Sås
  • 2 dl gräddfil
  • 1 ½ msk honung (flytande)
  • 1-2 tsk riven färsk ingefära
  • Instruktioner

    Blanda ingredienserna till lagen och sjud den ca 10 min. Skala äpplen och päron, kärna ur dem och dela dem i fyra delar. Plommon, persikor och aprikoser kokas hela och skalas när de kallnat (bra att göra det först). Lägg ner frukten i lagen och sjud försiktigt tills den är mjuk. Tag kastrullen från värmen och låt frukten kalna i lagen. Blanda gräddfil och honung, smaksätt med ingefära. Låt såsen stå kallt en stund innan servering. Servera frukten med såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben