Pölsa av köttfärs

Serverar: 10 portioner

Det här receptet har jag fått av en kollega, så nu har vi återinfört pölsan i vårt hem :-)

Ingredienser

  • 1 pkt korngryn
  • 1 kg köttfärs
  • 5 st lökar
  • 2 tsk grovmalen kryddpeppar
  • 6 st hönsbuljongtärningar
  • 2 liter vatten
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Lägg korngrynen i blöt under natten i en stor katrull.
    2. Slå bort vattnet som det legat i blöt i, och häll på vatten och buljongtärningarna, koka i ca 1 1/2 timme.
    3. Rör om ibland och späd samtidigt med vatten vid behov.
    4. Hacka löken och bryn den. Tillsätt löken, kryddpepparen och köttfärsen.
    5. Låt koka ca 15 minuter och smaka av.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    The_mama97mia 6 mars 2008

    hur serverar du det? Med rödbetor o kokt potatis eller??? Nyfiken för jag längtar efter pölsa o detta ser ut som ngt mina barn kan gilla...

    susie_q 13 oktober 2008

    hej,ska köttfärsen brynas? verkar gott, jag älskar pölsa

    zonale 28 januari 2009

    Har nu provat denna variant med färs och det är ett snabbt och enkelt sätt att tillaga pölsa. Gjorde halva mängden, familjen är inte så stor längre. Tillsatte en aning torkad mejram också, passar så bra till pölsa. Full pott!

    birken1 30 januari 2011

    Pölsan var grymt god med stekt ägg o rödbetor,o lättlagad

    pjukala 11 maj 2012

    Vad innebär 1 paket korngryn?

    Tine 31 augusti 2012

    Pölsa av köttfärs Toppen recept, efter jag hittat detta recept så är de de givna jag använder Tack för ett Bra recept Tine

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben