Polka tårta

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

För den som älskar polkargrisar! Tänk på att börja med den tidigt då den ska stå i frysen i 4 timmar och sen framme i 30 minuter innan servering.

Ingredienser

  • 2 stora ägg
  • 1 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 ½ dl grädde
  • 280 g krossade polkagrisar
  • Instruktioner

    1. Separera gulor och vitor. Vispa ihop äggula, socker och vaniljsocker så det blir pösigt. Vispa upp äggvitorna till ett styvt skum. Vispa grädden. Krossa polkagrisarna eller kör dem snabbt i matberedaren till en grovkornig massa. Blanda försiktigt ner äggulesmeten och äggviteskummet i grädden och rör ner hälften av polkagriskrosset. Häll smeten i en form som du täcker med plast.
    2. Ställ i frysen i minst 4 timmar. Ta ut formen 30 minuter innan servering och ställ i kylskåpet. Strö resten av polkagriskrosset över glassen. Glassen ska ätas halvtinad.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben