Serverar: 35 portioner
En annorlunda långpannekaka med polkagrisar och mintkakor eller after eigt.
Botten: Rör smör och socker poröst. Tillsätt resten och rör ihop till en smet. Bred ut smeten i en långpanna ev. klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i ca. 30 minuter, pröva med sticka när den börjar se klar ut. Låt kallna. Krossa polkagrisarna i en mortel, med kniv eller hammare. Det får gärna vara lite små bitar också. (Ta inte sockerfria för de är så hårda.) (Man kan använda 3 Fazer mintkakor små runda med silverpapper eller 6 st after eigt) Blanda alla ingredienserna till glasyren i en kall kastrull och smält det sedan på svag värme under omrörning. (OBS! polkagrisarna smälter inte) Om glasyren blir för tjock kan man blanda i lite grädde eller mer choklad. Bred glasyren över den kalla kakan. Låt kallna något och skär kakan i fyrkantiga bitar.
Vänligen plocka bort bilden från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli
Supergod kaka, tack för receptet! Nästa gång jag gör den ska jag nog spara polkagrishacket och lägga det på glasyren istället, nu blev det lite klumpigt.