Polkagriskaka

Serverar: 35 portioner

En annorlunda långpannekaka med polkagrisar och mintkakor eller after eigt.

Ingredienser

  • Botten
  • 225 gram smör
  • 4,5 dl strösocker
  • 6 msk kakao
  • 2 msk vatten, hett
  • 4 st ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • Glasyr
  • 175 gram blockchoklad
  • 3 st mintkakaor, Fazer
  • 2 msk smör
  • 1,25 dl polkagrisar, krossade
  • Instruktioner

    Botten: Rör smör och socker poröst. Tillsätt resten och rör ihop till en smet. Bred ut smeten i en långpanna ev. klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i ca. 30 minuter, pröva med sticka när den börjar se klar ut. Låt kallna. Krossa polkagrisarna i en mortel, med kniv eller hammare. Det får gärna vara lite små bitar också. (Ta inte sockerfria för de är så hårda.) (Man kan använda 3 Fazer mintkakor små runda med silverpapper eller 6 st after eigt) Blanda alla ingredienserna till glasyren i en kall kastrull och smält det sedan på svag värme under omrörning. (OBS! polkagrisarna smälter inte) Om glasyren blir för tjock kan man blanda i lite grädde eller mer choklad. Bred glasyren över den kalla kakan. Låt kallna något och skär kakan i fyrkantiga bitar.

    Liknande recept

    4
    2 h 30 min
    40
    1

    Kommentarer (2)

    blunder 28 oktober 2008

    Vänligen plocka bort bilden från receptet. Du har inte rätt att använda den. /Anneli

    natrup 14 december 2009

    Supergod kaka, tack för receptet! Nästa gång jag gör den ska jag nog spara polkagrishacket och lägga det på glasyren istället, nu blev det lite klumpigt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben