Polkagriskakor

Serverar: 25 portioner

Piffa till mördegskakorna med krossade karameller! Imponerande och vansinnigt goda.

Ingredienser

  • ½ dl fint krossade polkagrisar
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 100 g smör
  • 1 äggula
  • Peppakaksmått, hjärtan, bilar, krokodiler
  • Garnering
  • ½ dl grovt krossade polkagrisar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°
    2. Blanda polkagriskrosset, mjöl och socker.
    3. Finfördela smöret i blandningen. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.
    4. Låt vila i kyl ca 30 min. .
    5. Kavla ut degen tunt på mjölad bänk.
    6. Ta ut bilar och hjärtan med pepparkaksmått. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
    7. Grädda i mitten av ugnen 6–8 min.
    8. Strö genast över garneringen medan kakorna fortfarande är varma. Låt kakorna kallna.

    Liknande recept

    4
    2 h 30 min
    40
    1

    Kommentarer (1)

    jagerdot 16 november 2011

    Kanske en kaka i pappas smak när du ska göra ditt bak

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben