Polkagriskaka

Serverar: 20-30 portioner

GOTT!

Ingredienser

  • 200 g margarin
  • 4 ½ dl socker
  • 4 ägg
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 6 msk kakao
  • 1 tsk salt
  • 1 dl hackade polkagrisar
  • 2 tsk hett vatten
  • Glasyr
  • 200 g ljus blockchoklad
  • 2 msk margarin
  • Hackade polkagrisar som strössel
  • Instruktioner

    1. Börja med att röra margarin och socker poröst. Tillsätt ägg (ett i taget). Tillsätt övriga ingredienser och rör/vispa ihop till en smet.
    2. Grädda kakan i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.
    3. Smält blockchokladen och tillsätt margarin. Bred över glasyren på kakan när den kallnat. Strö på hackade polkagrisar.

    Liknande recept

    4
    2 h 30 min
    40
    1

    Kommentarer (6)

    Niiranen 29 januari 2008

    Syndigt goda!!!!!

    anluk 31 januari 2008

    Äntligen har jag hittat ett gammalt recept som jag haft i mina gömmor tidigare men slarvat bort! Nu blir det polkagriskaka här hemma det kan jag lova! Tackar!

    Christina56 9 mars 2008

    Yngste sonen gillar inte polkagrisar men åt av denna och tyckte det var så gott. Jag tog 150 g mörk blockchoklad och 150 g vit blockchoklad och blandade till glasyr.

    Lila-76 23 mars 2009

    Jättegod kaka som fick massor med beröm och recept-förfrågan. Jag använde fazer´s chokladkaka med krossad marianne i, supergott! Tack ,tack, för receptet!

    injonil 1 januari 2010

    Den var mustig i chokladsmaken och lite härligt seg i konsistensen. Som en god knorr kom sen det krispiga från polkagris med ett uns av mint. Mmmm...gott.

    pullan21 9 november 2012

    Inget för oss. Mäktig och tung i smaken och trots att det var mycket polkagrisar i kändes det knappt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben