Pollymuffins med marängfrosting

Serverar: 12 portioner

Supergoda muffins! Namnam!

Ingredienser

  • Pollymuffins
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 ½ msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 75 g flytande margarin eller smält smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 påse Polly (4-5 polly i varje muffins + garnityr)
  • 12 amerikanska muffinsformar
  • Marängfrosting
  • 2,3 dl strösocker
  • 0,8 dl vatten
  • 1/4 tsk pressad citron
  • 2 äggvitor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Några droppar röd karamellfärg
  • Dekorationspärlor (ätbara)
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt, rör i de torra ingredienserna följt av smör och mjölk. Klicka ut hälften av smeten i formarna. Lägg 4-5 polly i varje form och täck sedan med resten av smeten.
    2. Grädda i mitten av ugnen på 200°C i 14 min. Låt muffinsarna svalna.
    3. Maräng frosting: Rör ihop socker, vatten och citron i en kastrull och värm på spisen så att det börjar sjuda. Ta sedan av kastrullen från plattan. Vispa ihop äggvitorna och vaniljsockret så att mjuka toppar bildas = maräng. Häll i lite i taget av den varma sockerlagen i marängen under konstant vispning - detta moment bör ta ca 10 minuter. Häll bara i lite sockerlag åt gången, vänta någon minut mellan varje gång. Vispa tills marängen är kall och har bildat hårda toppar, det tar ca 8-10 minuter. (Vill du använda karamellfärg så tillsätt några droppar samtidigt som du vispar frostingen kall.)
    4. Spritsa på frostingen (använd en stor tyll, helst) och dekorera. Låt gärna dessa cupcakes stå i kylen ett par timmar innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    len006 7 juni 2011

    Så otroligt läckra dessa cupcakes är! Inte var de svåra att göra heller utan roliga att garnera. Gästerna verkligen älskade dem liksom mina barn.

    MathildaJerner 13 juni 2011

    Vad roligt att du gillade receptet! Och visst är det roligt att dekorera dom :)

    caderinne 31 augusti 2011

    Jag gillade dem men frostingen blev rätt rinnig, vad ska man öka för att få en fastare

    MathildaJerner 14 januari 2012

    Det viktiga i detta receptet för att få en fin och hård frosting är vispningen! Det kommer ta tid och tålamod, och den ska bli hård! Och man måste ta det lugnt med sockerlagen och karamellfärgen, lite i taget Detta måste man tyvärr följa, annars blir den rinnig...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben