Pollymuffins med chokladfrosting

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

Härliga muffins med polly och choklad frosting.

Ingredienser

  • Muffins
  • 100 gram smör
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • skalet från 1 citron
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • + Polly
  • Choklad frosting
  • 100 g Philadelphiaost
  • 60 g mjukt smör
  • 300 g ( 1 pkt) florsocker med chokladsmak
  • 0.5 st citron , saften
  • Instruktioner

    1. Muffins: 1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små. 2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. 3. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. 4. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten. 5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. 6. Lägg i 2-3 pollysar i varje form och fyll formarna med smeten. 7. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti.
    2. Choklad frosting: 1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt. 2. Vispa i Philadelphiaosten. 3. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den brun. 4. Bred den på cupcakesen och garnera med strössel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben