Kaffecupcakes med chokladfrosting

Serverar: 12 portioner

Supergott till en kopp kaffe!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl råsocker
  • 3/4 dl honung
  • 1 dl mjölk
  • ½ burk lätt créme fraiche
  • 5-6 dl vetemjöl
  • 2½ tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl riktigt starkt kaffe
  • Ca 100 g hackad mörk block
  • 120 g smält margarin
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl mjök
  • Ca 5 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg, socker och honung jag brukar micra hård-honungen så den blir rinnig, det är lättare att vispa poröst i en stor skål, rör sedan i mjölken och créme fraichen.
    2. Häll i resterand mjölblandning som sedan försiktigt rörs ned i den fluffiga äggsmeten.
    3. Fördela smeten i 12 stora amerikanska muffinsformar, eller i muffinsplåt, och grädda i 225 grader 15-20 minuter.
    4. Gör frostingen medan dom gräddas.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Joannaarlt 8 maj 2013

    Ska man koka kaffet först? Och när läggs det i?

    flabban 12 oktober 2015

    1/2 burk créme fraiche, är det en 2 dl eller en 5 dl burk?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben