Minisaffranscupcake med chokladfrosting

Serverar: 48 portioner

En underbar liten cupcake till advent och jul. Det är marshmallowsfrosting som är smaksatt med kakao. En riktigt bra, enkel och god frosting.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 1/2dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Salt
  • 0,5 g saffran eller 1 msk saffransarom(oetker)
  • Marshmallows frosting
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1 ½ - 2 dl florsocker
  • 3 msk marshmallows fluff
  • ca 3 tsk kakao
  • Ev strössel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
    2. Smält smöret och häll i mjölken, tillsätt saffranet. Häll smörblandningen i äggblandningen och sikta sedan i mjöl och bakpulver. Vispa/rör om ordentligt Häll smeten i en spritspåse och spritsa lagom smet i miniformarna.
    3. Grädda ca 9-11 min,men de beror också på ugnen.Håll koll på dem.
    4. Frosting: Vispa smör och fluffen jämn. Sikta ner florsocker och kakao medan du vispar.
    5. Sedan är det bara att spritsa på cuppisarna när dom kallnat och garnera ev med strössel. Låt stå kallt tills det ska serveras.
    6. Frostingen räcker till ca hälften av cupcakesen så gör dubbel sats om ni vill garnera alla.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben