Polpette

Serverar: 4 portioner

Italienska köttbullar med tomatsås som kan göras i en mängd olika varianter. Här med ruccola, kapris och parmesan i smeten.

Ingredienser

  • Olivolja till stekning, ca 1 dl
  • 3 skivor hackad bacon
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 150 g hackad ruccola, ej de grövsta skaften
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 dl rivet vitt bröd
  • 1 dl riven parmesan
  • 2 msk kapris
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Tomatsås
  • 2 msk smör
  • 1 hackad gul lök
  • 2-3 hackade vitlöksklyftor
  • 800 g krossade tomater från två burkar
  • 1 tsk timjan
  • Instruktioner

    1. Hetta upp 2 msk olivolja i en stekpanna och stek baconen lätt knapriga och tillsätt vitlöken. Stek ytterligare i 1 minut och tillsätt ruccolan och fortsätt steka tills den mjuknat. Ta pannan från spisen och lägg att svalna.
    2. Blanda ihop resten av ingredienserna i en skål och smaka av med salt och peppar.Rör i ruccolaröran och blanda väl.
    3. Rulla små köttbullar. Hetta upp 1 dl olivolja i en stor stekpanna och lägg i ett lager med köttbullar och stek i ca 3 minuter, skaka pannan så att de blir stekta runt om. Ta upp och håll dem varma.. Häll ut oljan och gör torka rent pannan.
    4. Bryn smöret lätt i samma panna, tillsätt lök och vitlök och stek mjuk i ca 3 minuter. Tillsätt tomaterna och timjan och låt allt koka ihop i ca 10 minuter. Lägg i köttbullarna och låt dem bli genomvarma. Servera med grönsallad och pasta eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben