Polpette di pesce (Fiskburgare)

Serverar: 4 portioner

De här fiskburgarna kan man inte sluta äta... till och med de som inte är så förtjusta i fisk har svårt att motstå dem.

Ingredienser

  • Torsk eller annan fisk (totalt ca 1 kg orensad fisk)
  • 2 ägg
  • 80 g cacciocavallo eller provolone (italiensk ost) kan ersättas med emmentaler eller gruyère
  • 25 g ströbröd (ca 2,5 msk)
  • 2,5 msk kapris
  • 1 vitlöksklyfta
  • Mmald torkad chilifrukt (peperoncino)
  • Salt
  • Ca 3-4 msk olivolja extra vergine till stekningen
  • Instruktioner

    Fyll en stor kastrull med vatten och koka fisken i ca 10 min. Riv osten och hacka kaprisen. Då fisken kokat klart, ta upp den ur vattnet och låt den svalna något. Ta bort skinnet, filea och bena ur fisken omsorgsfullt. Blanda ihop fiskköttet med den rivna osten, ströbrödet, 2 ägg, kaprisen, en pressad vitlöksklyfta, peperoncino och salt. Forma till färsbiffar, täck botten på en stekpanna med olivolja och stek dem gyllenbruna på medelstarkvärme. Servera med en sallad eller annat grönsakstillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben