Fiskburgare (billiga veckan)

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Burgarna blir lite lösa men smaken är jättegod. Jag malde färs av fisk och lök på bilden istf att köra i matberedare.

Ingredienser

  • 800 g vit fisk (torsk, hoki, kummel etc)
  • 1 gul lök (150 g)
  • 1 dl Crème fraiche
  • 2 msk dill, hackad
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • Vitpeppar
  • Matfett
  • Instruktioner

    Skala och skiva löken, fräs i matfett utan att det får färg men löken skall bli mjuk. Låt svalna. Skär fisken i bitar och krama ur vätskan. Mixa lök, fisk, crème fraiche, dill, potatismjöl och salt/peppar i matberedaren. Forma färsen till biffar och stek i 4-5 min på medelvärme.

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    Zuzzanne 5 augusti 2011

    Hej! Om man mixar alla ingredienserna utom creme fraaichen(lite av den) och sedan blandar i fraichen så blir burgarna lite fastare. Man kan även ha i ett ägg i färsen. Tack för det mumsiga receptet! Kramizar susanne

    swedenlotta 1 september 2011

    Bra och enkelt recept. Jag gjorde även en variant utan Creme Fraiche som jag stekte i olja till min sons allergiske kompis. Biffarna höll formen ändå.

    ingfah 11 april 2012

    Så gott och så enkelt. Bra barnmat.

    rosatalo 26 september 2012

    Väldigt användbart recept. Tyckte smeten fick perfekt konsistens och burgarna höll ihop bra. Kanske konsistensen beror på hur ordentligt man kramar ut vätskan ur fisken . Enkla att göra.

    jgrasjo 16 mars 2013

    blandade lax och spätta, rörde i ett ägg i smeten och panerade burgarna i krossade cornflakes. unisont uppskattat av stora och små.

    hanna_bohren 10 juli 2013

    Gjorde biffar på en öring vi hade fångat, tog ingen crème fraîche men ett ägg. Dessutom rejält med färsk spenat. Så gott!

    Biinii 14 december 2013

    Så himla roligt med enkla fiskrecept. Dottern, på 1 ½ år, uppskattade dessa lika mycket som jag. Vilket är extra kul då hon är ganska kräsen när det kommer till fisk. Perfekt konsistens, höll bra! En 5:a!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben