Fiskburgare med smögenröra

Serverar: 4 portioner

Den läckra dill- och räkröran gör fiskburgarna saftiga och goda.

Ingredienser

  • 4 fiskfiléer, t ex gös, ca 500 g
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör och rapsolja
  • Smögenröra
  • 200 g räkor med skal, ca 80 g skalade
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk fransk senap
  • 2 msk hackad dill
  • 2 krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 4 portionsbröd
  • Sallad, valfri
  • Instruktioner

    1. Börja med smögenröran: Skala och hacka räkorna. Rör ihop crème fraiche, räkor, senap, dill, salt och peppar.
    2. Salta fisken. Stek den i smör och rapsolja 3–4 min på varje sida.
    3. Dela bröden och rosta snittytan i en torr varm stekpanna.
    4. Lägg ihop dem med sallad, fisk och smögenröran.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    frasse 3 oktober 2010

    Så SUPER gott,speciellt såsen! Kommer göras fler gånger här hemma!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben