Fiskburgare

Serverar: 4 portioner

Gott och mättande med fiskburgare...

Ingredienser

  • ca 500 g vit fiskfilé, sej-kolja-hoki eller
  • 250 g vit fiskfilé och 250 g lax
  • ½ gul lök, finhackad
  • Matfett till stekning
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 msk potatismjöl
  • 3-5 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • ½ krm cayennepeppar
  • ½ dl hackad färsk koriander
  • Chilidressing
  • 2 dl matyoghurt
  • 3 msk chilisås
  • 1 msk konjak eller citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • 3 tomater, skivade
  • 1 liten rödlök, skivad
  • Inlagd gurka, skivad
  • Sallad, sköljd
  • Groddar eller ärtskott, sköljda
  • 4 hamburgerbröd
  • Instruktioner

    1. Dressing: Blanda alla ingredienser till chilidressingen och smaka av med salt och peppar.
    2. Burgaren: Fräs löken i matfettet utan att den tar färg. Låt svalna.
    3. Skär fiskfilén i bitar. Lägg i en matberedare med lök, grädde, potatismjöl, salt och kryddor och kör snabbt till en färs.
    4. Forma fyra biffar, hetta upp matfett i en stekpanna och stek på svag värme, ca 2 minuter per sida.
    5. Servera burgarna genom att varva alla ingredienser i brödet, ringla över chilidressingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Årets Nationalrätt 2001
    Vinnarrätten är komponerad av en verklig kocklegend, 80-årige Bengt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben