Fiskburgare av lax

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

En lätt middagsrätt som dessutom är jättegod

Ingredienser

  • 1 liter vatten
  • 2 tsk salt
  • 400 g laxfile utan skinn
  • 4 schalottenlökar, finhackade
  • 1 dl ströbröd
  • 2-3 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Smör till stekning
  • 1 tomat
  • Gurka
  • 1/2 rödlök
  • Såsen
  • 3 dl gräddfil
  • Rivet skal av 1 citron
  • 2 msk söt senap
  • ½ dl hackad dill
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ åt sidan. Koka hastigt upp vatten och 2 tsk salt i en kastrull stor nog för att rymma laxen. Lägg i fisken och sjud under lock i 4 minuter. Dra kastrullen från värmen och låt fisken svalna i spadet. Häll av spadet. Lägg fisken i en skål och mosa den med en gaffel. Blanda i finhackad lök, ströbröd, ägg och krydda. Blanda till en ojämn smet. Forma med fuktiga händer 4 burgare och stek dem i smör på medelvärme ca 3 minuter på var sida.
    2. Servera endera på bröd med skivad tomat, gurka, rödlök och sås till eller på tallrik med potatis, grönsaker och sås till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Bappi 24 augusti 2009

    Full pott med poäng för dessa var supergoda och jag kommer att varva med mina egna fiskbiffar ibland :-) /kram Bappi

    hnord 4 oktober 2009

    Jag och min man tyckte dessa var jättegoda. Bernen var lite mer tveksamma.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben