Pesce alla puttanesca

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegott bara att prova

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 torkad chilifrukt, t ex piripiri alt ½ tsk chiliflakes
  • 3 msk olivolja
  • ½ dl kapris
  • 1 dl urkärnade kalamataoliver
  • 1 burk hela tomater (400 g)
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 800 g sejfilé
  • ½ dl hackad bladpersilja
  • Till servering
  • ris eller pasta
  • Instruktioner

    1. Skiva vitlöken tunt. Finhacka chilin. Fräs vitlök och chili i oljan några minuter i en stor stekpanna.
    2. Häll i kapris, oliver och tomater. Koka ihop ca 15 min, salta och peppra.
    3. Lägg i fiskfiléerna. Låt puttra under lock ca 10 min, vänd på fisken efter 5 min. Lägg i persilja. Servera med ris eller pasta. Vill du hellre ha pasta till är det gott att lyfta ur fisken, och lägga den nykokta pastan i såsen och blanda om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben