Pennette Rigate alla Puttanesca

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

En mustig klassiker med sälta från sardeller.

Ingredienser

  • 1 pkt (400 g) Zeta Una Pasta Classica Pennette Rigate
  • 2-4 vitlöksklyftor finhackade
  • 4 st Zeta Sardeller finhackade, eller
  • 2,5 tsk Zeta Sardellcrème
  • 1 burk Zeta Körsbärstomater
  • 3 msk Zeta Kapris, små
  • 1/2 röd chili finhackad
  • 1 dl Zeta Kalamataoliver urkärnade
  • 1/2 dl bladpersilja finhackad
  • Zeta Olivolja Classico Extra Vergine
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl Zeta Storbit Parmigiano Reggiano 22 mån riven, eller
  • 1 dl Zeta Grana Padano D.O.P. 10 månader riven
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Fräs vitlök, chili och sardeller i rikligt med olivolja i en vid kastrull eller traktörpanna. Tillsätt körsbärstomaterna och låt småputtra cirka 10 minuter.
    2. Blanda ner kapris och oliver i tomatsåsen och smaka av med salt och peppar. Blanda ner pastan direkt i såsen och tillsätt den finhackade persiljan.
    3. Servera med riven parmesan eller grana padano och lite olivolja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben