Pennette Rigate con Ricotta e Asparagi

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Pennette Rigate med sparris och ricotta

Ingredienser

  • 400 g Barilla Pennette Rigate Integrale
  • 200 g grön sparris (burk går bra)
  • 200 g vit sparris (burk går bra)
  • 1 msk olivolja
  • 150 g pancetta, skuren i 1x3 cm stora bitar
  • 25 g smör
  • ½ gul lök, hackad
  • 250 g ricotta
  • ½ dl vatten
  • 1 krm salt
  • Till garnering
  • Parmesan
  • Knoppar från 1 knippe sparris (gärna både grön och vit)
  • Instruktioner

    Skär av och koka sparrisknopparna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 15 minuter. Lägg åt sidan. Stek pancettan i olivolja tills den får fin yta, lyft ur stekpannan och låt rinna av på hushållspapper. Stek löken i samma panna tills den blir genomskinlig. Lägg i stjälkarna från den gröna och vita sparrisen i stekpannan och stek i ca 4 minuter. Häll lök och sparrisstjälkar i en skål tillsammans med ricottan, vatten och salt. Mixa ihop med stavmixer. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Blanda pasta, 2/3 av pancettan och ricottamixen. Stek de kokta sparrisknopparna och den redan stekta pancettan tills knopparna får färg. Garnera pastan med pancetta, sparrisknoppar och parmesan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben