Potatissallad puttanesca med rostbiff

Serverar: 4 portioner

Puttanesca är en mustig italiensk tomatsås med kapris, sardeller och oliver.

Ingredienser

  • 750 g färskpotatis
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 rödlök
  • 6 sardellfiléer
  • 4 msk kapris
  • 1 dl svarta oliver
  • 3 msk olivolja med citron
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 200 g färdiggrillad rostbiff i tunna skivor
  • Instruktioner

    1. Skrubba och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt den svalna något och skär i mindre bitar.
    2. Skär tomaterna i halvor. Skala och finhacka löken. Hacka sardellerna.
    3. Blanda potatis, lök, sardeller, kapris och oliver. Tillsätt olja och krydda med salt och peppar.
    4. Vänd sist ner tomaterna. Servera salladen tillsammans med rostbiffen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben