Spaghetti puttanesca

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Väldigt gott och även barnvänligt! Om det finns ett barn i familj, uteslut eller ta ev. lite mindre salt eftersom sardiner och kapris redan är salta. Min 3-åring var förtjust i rätten!

Ingredienser

  • Spaghetti ca 300 g
  • 1 ask eller burk sardeller
  • 3-4 st vitlöksklyftor
  • 1 knippe persilja
  • 4-5 msk olivolja
  • 1 burk hela tomater
  • 4-5 msk tomatpuré
  • 2-3 msk färsk basilika
  • 1-2 msk kapris
  • 100 g svarta oliver
  • Salt
  • Peppar
  • Parmesanost (till serveringen)
  • Instruktioner

    1. Koka spaghettin enligt anvisning på paketet.
    2. Hacka sardellerna, löken och vitlöken. Fräs sardeller, vitlök, lök och lite persilja i olja i en kastrull.
    3. Rör runt med slev, sardellerna skall bli mosiga men löken ska inte ta färg. Häll i tomaterna, tomatpurén och späd med lite vatten.
    4. Blanda i basilikan och låt det koka upp. Tillsätt kapris och oliver, salt och peppar.
    5. Klipp över resten av persiljan och blanda ner såsen i den heta nykokta spaghettin.
    6. Servera med färskriven parmesan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben