Väldigt gott och även barnvänligt!
Om det finns ett barn i familj, uteslut eller ta ev. lite mindre salt eftersom sardiner och kapris redan är salta. Min 3-åring var förtjust i rätten!
Ingredienser
Spaghetti ca 300 g
1 ask eller burk sardeller
3-4 st vitlöksklyftor
1 knippe persilja
4-5 msk olivolja
1 burk hela tomater
4-5 msk tomatpuré
2-3 msk färsk basilika
1-2 msk kapris
100 g svarta oliver
Salt
Peppar
Parmesanost (till serveringen)
Instruktioner
- Koka spaghettin enligt anvisning på paketet.
- Hacka sardellerna, löken och vitlöken. Fräs sardeller, vitlök, lök och lite persilja i olja i en kastrull.
- Rör runt med slev, sardellerna skall bli mosiga men löken ska inte ta färg. Häll i tomaterna, tomatpurén och späd med lite vatten.
- Blanda i basilikan och låt det koka upp. Tillsätt kapris och oliver, salt och peppar.
- Klipp över resten av persiljan och blanda ner såsen i den heta nykokta spaghettin.
- Servera med färskriven parmesan.
Liknande recept
Kommentarer (0)