Fläskfilé puttanesca med pasta

Serverar: 4 portioner

En god röra med fläskfilé, chili, sardellfiléer och kapris som serveras med nykokt pasta. Går snabbt att göra och är en bra balanserad rätt.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 röd chili
  • 2 vitlökskyftor
  • 3 schalottenlökar
  • 6 sardellfiléer
  • 1 röd paprika
  • 5 tomater
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk kapris
  • 1 dl finskurna örter, tex. Basilika, timjan, gräslök eller persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Kokt färsk pasta
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfilén i strimlor. Ansa chilin och ta bort kärnorna, skala vitlöken och schalottenlöken. Finhacka löken, vitlöken, chilin och sardellerna. Ansa paprikan, skär den och tomater i bitar.
    2. Fräs köttet i olja ca 5 minuter, tillsätt löken och chilin och fräs någon minut. Rör ner kaprisen, sardellhacket, paprika- och tomatbitarna. Fräs några minuter och vänd ner örterna. Salta och peppra.
    3. Servera med nykokt färsk pasta och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben