Pomeransbullar till frukost
Serverar: 24-28 portioner
De här bullarna bakade jag igår kväll och de blev så väldigt goda, så jag vill dela receptet. Nu under ledigdagarna kanske du får lust att baka dina egna bullar? Hade köpt pomerans för pepparkaksbaket och receptet fanns bak på kryddpåsen.
Ingredienser
75 gram smör
5 dl mjölk
50 gram jäst
1-2 msk malda pomeransskal
2 msk farinsocker (tog 2 msk mörk sirap)
1 tsk salt
6 dl grahamsmjöl
6 dl grovt vetemjöl
Instruktioner
- Blanda samman i en bunke det smälta smöret (margarinet) den ljumma mjölk,en, jästen, pomeransskalet, saltet och farinsockret (sirapen) .
- Arbeta in mjölsorterna litet i taget. Knåda igenom tills degen släpper bunken och är en homogen fast massa..
- Jäs degen i 30 minuter. Gör 24-28 släta bullar. Jäs igen 30 minuter under en handduk och sätt ugnen på 250 grader.
- Grädda i 8-10 minuter. Pensla gärna bullarna med en brödpensel doppad i kallt vatten när du tagit ut dem ur ugnen. Då blir skorpan så god!
Liknande recept
Kommentarer (2)
Har du tid så baka en plåt! Gott Nytt År också/Kerstin
Bakade igår pomeransbullarna, gjorde 4 pan riche i stället - ryms bra på en plåt- och tog andra sorters mjöl bl. a litet kornmjöl från Saltåkvarn och minskade på vetemjölsandelen. Tog fem matskedar kallpressad rapsolja i stället för smör eller maragarin. Verkligen gott och kanske litet nyttigare också!!