Pomeransbullar till frukost

Serverar: 24-28 portioner

Tid: 48 minuter

De här bullarna bakade jag igår kväll och de blev så väldigt goda, så jag vill dela receptet. Nu under ledigdagarna kanske du får lust att baka dina egna bullar? Hade köpt pomerans för pepparkaksbaket och receptet fanns bak på kryddpåsen.

Ingredienser

  • 75 gram smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 gram jäst
  • 1-2 msk malda pomeransskal
  • 2 msk farinsocker (tog 2 msk mörk sirap)
  • 1 tsk salt
  • 6 dl grahamsmjöl
  • 6 dl grovt vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda samman i en bunke det smälta smöret (margarinet) den ljumma mjölk,en, jästen, pomeransskalet, saltet och farinsockret (sirapen) .
    2. Arbeta in mjölsorterna litet i taget. Knåda igenom tills degen släpper bunken och är en homogen fast massa..
    3. Jäs degen i 30 minuter. Gör 24-28 släta bullar. Jäs igen 30 minuter under en handduk och sätt ugnen på 250 grader.
    4. Grädda i 8-10 minuter. Pensla gärna bullarna med en brödpensel doppad i kallt vatten när du tagit ut dem ur ugnen. Då blir skorpan så god!

    Liknande recept

    4.5
    3 min
    1
    2

    Kommentarer (2)

    kerstinlisbeth 2 januari 2010

    Har du tid så baka en plåt! Gott Nytt År också/Kerstin

    kerstinlisbeth 23 januari 2010

    Bakade igår pomeransbullarna, gjorde 4 pan riche i stället - ryms bra på en plåt- och tog andra sorters mjöl bl. a litet kornmjöl från Saltåkvarn och minskade på vetemjölsandelen. Tog fem matskedar kallpressad rapsolja i stället för smör eller maragarin. Verkligen gott och kanske litet nyttigare också!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben