Pomonas Panacotta

Serverar: 6 portioner

Så god!

Ingredienser

  • Panacotta
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk äkta vaniljsocker
  • 4 msk Brämhults 100% frukt äppeljuice
  • 3-4 gelatinblad
  • Pomonasallad (att toppa varje portion med)
  • 3 dl Brämhults färskpressade äppeljuice
  • 1 kanelstång
  • 2 stjärnanis
  • 2 msk honung
  • 3-4 äpplen, beroende på storlek
  • Ev. mer juice att späda med
  • Instruktioner

    1. Panacotta: Koka upp grädde. Tillsätt socker, vaniljsocker och juice. Smält gelatinbladen och rör ner. Häll i vattensköljda portionsformar. Låt stå ett par timmar i kylen eller längre.
    2. Pomonsallad: Blanda juice, kanelstång, stjärnanis och honung. Låt småkoka ca 5 minuter. Ta upp kanel och anis. Skala och skär äpplena i kuber och lägg ner. Koka ytterligare ett par minuter. Kyl.
    3. Servering: Skeda upp äppelröran på pannacottan, eller välv upp formarna och lägg salladen bredvid. Garnera gärna med färsk mynta!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben